6D Sports Nutrition is ontwikkeld aan de Bakala Academy Leuven onder leiding van Prof Hespel. Hij gelooft in de 6 sterke troeven van dit sportvoedingsgamma: bewezen effect, dopingvrij, getest door atleten, onderbouwd door onderzoek, pure ingrediënten en geavanceerde productie.  


image-228976-download_(33).jpg
6D ISOTONIC SPORTS DRINK
AGRUM/BLUEBERRY
1.4KG
40 DOSISSEN
32.00€
Isotone dorstlesser om vocht en mineralen, die we verliezen bij transpiratie snel terug aan te vullen tijdens het sporten. Voorkomt deshydratatie en krampen door zijn unieke samenstelling van koolhydraten en elekrolyten. Aangeraden wordt 500ml isotone drank te drinken per uur inspanning. Dit kan natuurlijk hoger liggen bij warm weer of bij hevige transpireerders. Bestaat in de smaken Agrum, Blueberry en Lemon. Goed voor 40 bidons van 500ml. 
image-228976-download_(33).jpg
6D CAFFEINE GUM
MUNT
60 GUMS
14.45€
Caffeine - kauwgum met frisse muntsmaak die voor onmiddellijke energie zorgt. Caffeïne wordt sneller opgenomen via het mondslijmvlies dan in een sliktablet. Te nemen 20-30 minuten voor de inspanning. Kan ook tussendoor gekauwd worden tegen vermoeidheid. Kauw 10 minuten en gooi de gum dan weg. Bevat 50mg caffeïne per gum.
image-228976-download_(33).jpg
6D ENERGY GEL
MANGO/RED FRUIT/LEMON
40ML/30G CARBS
13.20€/DOOS(6)
Licht verteerbare energy gels voor de aanvoer van energie onder de vorm van koolhydraten. Deze worden aangevoerd in een ideale ratio 2:1 (maltodextrine/fructose) zodat je per gel beschikt over 30g snelle suikers. Aangewezen voor langdurige inspanningen boven 1 uur of waar de intensiteit van de inspanning vrij hoog ligt. Het lichaam kan tot maximum 60g suikers per uur opnemen, maar door training kan je dit zelf opdrijven tot 90g. Tevens bevatten de gels ook 200mg Natrium en voeren aldus ook zout aan, dat we verliezen door transpiratie.  Bestaan in de smaken Mango, Rode Vruchten, Citroen en Cola (bevat caffeïne). Per doos van 6 verkrijgbaar.


image-228976-download_(33).jpg
6D ISO GEL
APPLE/LIME/ORANGE
60ML/15G CARBS
13.20€/DOOS(6)
Licht verteerbare isotone gels voor de aanvoer van zouten (Na, K, Mg, Ca) en energie onder de vorm van koolhydraten. Aangewezen voor langdurige inspanningen boven 1 uur of bij warm weer. De gels kunnen als dusdanig worden opgenomen of opgelost in 500ml water om een isotone drank te bekomen. Bestaan in de smaken Appel, Limoen en Orange. Per doos van 6 verkrijgbaar.


image-228976-download_(33).jpg
6D WHEY PROTEIN
AARDBEI/CHOCOLA
VANILLE
1KG
28 DOSISSEN
56.00€
Deze proteïnenshake bevat 80% wei eiwitten, voor snel spierherstel na een lange of zware sportprestatie. Hij bevat per dosis ongeveer 30g snel opneembare wei-eiwitten, waarvan 3g Leucine, het belangrijkste BCAA aminozuur voor onze spieren. Daarnaast is deze shake arm aan koolhydraten en vetten en dus uitermate geschikt voor sporters die krachttrainingen doen en die de calorie aanvoer willen/moeten beperken. Hij is ook geschikt om spierkracht op te bouwen na lange revalidatie of bij adolescenten die een verhoogde nood hebben tijdens de ontwikkeling van hun spieren. Bestaat in de smaken chocola, aardbei en vanille, goed voor 28 dosissen.

image-228976-download_(33).jpg
6D NIGHT PROTEIN
CHOCOLATE SALTED CARAMEL/
VANILLE
780G
15 DOSISSEN
39.99€
Deze proteïnenshake bevat 95% caseïne eiwitten en 5% wei-eiwitten. Caseïne-eiwitisolaat    wordt trager opgenomen dan wei-eiwitten, maar staat eveneens in voor spierherstel na een lange of zware sportprestatie. Omdat de caseïne-eiwitten trager worden opgenomen, is deze shake ideaal om 's avonds te drinken een half uur voor het slapengaan. Hij bevat per dosis ongeveer 40g eiwitten, waarvan 37g caseïne en 2g wei. Daarnaast is deze shake arm aan koolhydraten en vetten en dus uitermate geschikt voor sporters die krachttrainingen doen en die de calorie aanvoer willen/moeten beperken. Hij is ook geschikt om spierkracht op te bouwen na lange revalidatie of bij adolescenten die een verhoogde nood hebben tijdens de ontwikkeling van hun spieren. Bestaat in de smaken chocolate salted caramel en vanille, goed voor 15 dosissen.

image-228976-download_(33).jpg
6D RECOVERY SHAKE
AARDBEI/VANILLE
1KG
10 DOSISSEN
25.00€
Recuperatie drank op basis van wei eiwitten en koolhydraten. De combinatie van beide geeft een snellere opname door het lichaam en dit vlak na de inspanning. Zorgt voor de aanvoer van essentiële BCAA aminozuren, waaronder het belangrijkste Leucine. Hierdoor zullen de spieren sneller herstellen na een sportprestatie. De koolhydraten zorgen dan weer voor het aanvullen van de energie reserves in de spieren. Door een recovery shake te drinken na elke zware of langdurige inspanning, zullen de spieren beter voorbereid zijn op een volgende belasting. Bevat ook elektrolyten zodat ook de vochtbalans wordt hersteld. Bestaat in de smaken Aardbei en Vanille. Goed voor 10 bidons van 500ml.  


image-228976-download_(33).jpg
6D CREATINE CREAPURE
300G
100 DOSISSEN
19.95€
Uiterst zuiver creatine poeder voor explosieve sporten en duursporten. Langdurige inname van creatine zorgt voor een toename van spierkracht en spiervolume.  Is tevens ook aangewezen om revalidatie na spierletsel te bespoedigen. Aangeraden wordt om creatine gedurende 10-12 weken dagelijks in te nemen en dan een pauze van 4 weken in te lassen. Wordt kort na de inspanning genomen. 
image-228976-download_(33).jpg
6D BETA ALANINE
120 COMP SLOW RELEASE
49.50€
Bij hoge trainingsintensiteit en zware belasting verbranden onze spieren suikers meer en meer in afwezigheid van zuurstof (anaerobe verbranding) en ontstaat er melkzuur. Dit melkzuur is verantwoordelijk voor spierkrampen, die de sporter uiteindelijk kunnen dwingen om de training of wedstrijd te staken. Door training net onder dit zogenaamde omslagpunt, kan de sporter deze krampen langer uitstellen of zelf vermijden. Toch kan onze natuurlijke buffer slechts een beperkte hoeveelheid melkzuur neutraliseren. Beta-Alanine is een snel opneembaar aminozuur dat deze buffer helpt ondersteunen en uitbreiden, zodat het moment van de verzuring wordt uitgesteld. Omdat Beta-Alanine tintelingen kan veroorzaken, wordt het aangeboden in een vorm die traag vrijkomt (slow-relaease). Aangeraden wordt om 4 tabletten per dag in te nemen vanaf 4 tot 8 weken voor de geplande wedstrijd. Het effect blijft ook optimaal tot 3 weken na staken van de inname. Bestaat in verpakkingen van 90 en 240 tabletten.image-228976-download_(33).jpg
6D ENERGY CAKE
PEPERKOEK
44G / 31G CARBS
7.5€/DOOS(6)
Lichtverteerbare peperkoek met een ideale koolhydraten ratio 2:1 (maltodextrine/fructose) voor snelle energie opname tijdens het sporten. Geeft niet het volle gevoel zoals bij een energie reep.  Bevat 31g koolhydraten per verpakking van 2 schijfjes. Kan makkelijk meegenomen worden onderweg op de fiets tijdens de langere duurtrainingen. Verkrijgbaar in de smaken peperkoek en met appel. Verkrijgbaar in dozen van 6.


image-228976-download_(33).jpg
6D HYDRO/ORS
GRAPEFRUIT/TROPICAL
20X6G
12€
Oral Rehydration Salts (ORS) met de nodige hoeveelheid Na+, K+, Ca++ en Mg++ en laag in koolhydraten. Neem 1 zakje per 500ml water om te prehydrateren, enkele dagen voor een zware training of wedstrijd of neem 2  zakjes per 500ml om te rehydrateren na een zware training of wedstrijd waarin veel vocht werd verloren onder de vorm van zweet en zeker wanneer je veel zouten uitzweet (witte kringen op kledij na de inspanning duiden hierop). Door de lage inhoud aan koolhydraten (3.5g maltodextrine) kan dit een alternatief zijn voor de isotone drank, wanneer de atleet er expliciet voor kiest om de calorie inname te beperken. Bestaat in verpakkingen van 20 zakjes in de smaken grapefuit en tropical.


image-228976-download_(33).jpg
6D ENERGY SPORTS DRINK
ORANGE/APPLE/LEMON
1.3KG
32.00€

Energie drank , Ideaal voor de aanvoer van snelle suikers tijdens de inspanning, wanneer er niet veel tijd is om te drinken of bij koud weer, wanneer we minder transpireren en dus minder elektrolyten verliezen. Kan ook gebruikt worden voor carbo-loading enkele dagen voor een zware training of wedstrijd om snel de glycogeen reserves in de spieren aan te vullen. Bestaat in de smaken Orange, Lemon in potten van 1.3kg. Goed voor 10 bidons van 500ml. Kan zowel koud als warm gedronken worden.

image-228976-download_(33).jpg
6D COLLAGEN PEPTAN
Neutrale smaak
300g
25.80€

Collageen, gewonnen uit rundergelatine, bevat veel Proline en Glycine, twee heel belangrijke aminozuren voor de versteviging van ligamenten, kraakbeen, botten en pezen. Een toevoeging van 15g aan een drank naar keuze (warm of koud) heeft een significant versterkend effect één uur voor een korte training (10-20 min) die specifiek gericht is op de pezen en ligamenten. Wacht dan een 6-tal uur alvorens een andere training aan te vatten. Bestaat in potten van 300g, neutrale smaak.  

image-228976-download_(33).jpg
6D ENERGY FRUIT
Cherry
12x32g 16.50€

Energy fruit bar: een zachte en smakelijke reep die vlot smelt in de mond, niet korrelt. Bevat bijna geen vetten en vezels of proteïnen, maar wel een hoog gehalte aan koolhydraten (26g) in een 2:1 ratio (glucose:fructose) zodat het lichaam tot 90g, oftewel 3 fruit bars, per uur kan opnemen. Ideaal voor snelle energie toevoer tijdens inspanning of competitie. Bestaat in verpakkingen van 12 bars. Kers- en appelsmaak.

image-228976-download_(33).jpg
6D ENERGY BAR
Nougat
6x35g 9.90€

Energy bar: een zachte en smakelijke reep die vlot wegkauwt in de mond, niet korrelt. Bevat bijna geen vetten en vezels of proteïnen, maar wel een hoog gehalte aan koolhydraten (31g) in een 2:1 ratio (glucose:fructose) zodat het lichaam tot 90g, oftewel 3  bars, per uur kan opnemen. Ideaal voor snelle energie toevoer tijdens inspanning of competitie. Bestaat in verpakkingen van 6 bars. Verkrijgbaar in de smaken nougat, banaan en cocos.