Etixx behoeft geen introductie meer. Dit gamma biedt een uitgebreide waaier aan supplementen om de sportprestaties te ondersteunen en verbeteren. Grote ploegen zoals Quickstep, maar ook individuele topatleten hebben ook al hun vertrouwen in Etixx getoond. image-229102-download_(36).jpg
ETIXX ISOTONIC POWDER
ORANGE-MANGO/WATERMELON
1KG
28 DOSISSEN
24.99€
Isotone dorstlesser om vocht en mineralen, die we verliezen bij transpiratie snel terug aan te vullen tijdens het sporten. Voorkomt deshydratatie en krampen door zijn unieke samenstelling van koolhydraten en elekrolyten. Aangeraden wordt 500ml isotone drank te drinken per uur inspanning. Dit kan natuurlijk hoger liggen bij warm weer of bij hevige transpireerders. Bestaat in de smaken watermelon, orange/mango, forest fruit, lemon . Potten van 1kg. Goed voor 28 bidons van 500ml. Bestaan nu ook in handige unidoses van 35g om onderweg mee te nemen.
image-229102-download_(36).jpg
ETIXX CARBO-GY
ORANGE/RED FRUIT
1KG
14 DOSISSEN
29.90€
Energie drank, ideaal voor snelle toevoer van energie onder de vorm van snelle suikers. Kan gebruikt worden bij koud weer als sportdrank, wanneer we minder transpireren en dus minder electrolyten verliezen. Handig voor zwemtrainingen, wanneer we niet veel tijd hebben om grote hoeveelheden te drinken tijdens het sporten. Kan ook aangewend worden om te carbo-loaden, enkele dagen voor een zware training of wedstrijd, om de spierglycogeenvoorraad snel aan te vullen. Bestaat in de smaken orange en red fruit. Beschikbaar in 1kg.
image-229102-download_(36).jpg
ETIXX ISOTONIC ENERGY GEL
LIME
40G / 15G CARBS
2.99€/STUK 29.90€/DOOS(12STUKS)
Isotone energie gel die als dusdanig kan genuttigd worden om snelle suikers en elektrolyten aan te voeren tijdens de inspanning. Dit om energie aan te vullen alsook gehydrateerd te blijven. Handig om mee te nemen op de fiets of in de loopbelt tijdens lange afstanden. Kan ook in 500ml water worden opgelost om zo een bidon isotone sportdrank te bekomen. Bestaat in de smaak Lemon, Orange en Appel. Bevat 15g suikers per 40g gel. Verkrijgbaar per stuk of in dozen van 12.
image-229102-download_(36).jpg
ETIXX ENERGY GEL
COLA/RED FRUIT/MARACUJA
50G / 30G CARBS
2.99€/STUK 29.90€/DOOS
(12STUKS)
Zuivere energie gel die als dusdanig kan genuttigd worden om snelle suikers aan te voeren tijdens de inspanning om het energiepeil aan te vullen. Handig om mee te nemen op de fiets of in de loopbelt tijdens lange afstanden en bij zware inspanningen zoals een marathon. Door zijn lichtverteerbaarheid kan deze gel zonder water worden ingenomen, plakt niet in de mond en slikt heel makkelijk door. Niet stroperig. Bestaat in de smaken Cola, Red Fruit en Maracuja (Passievrucht). Bevat 30g suikers per 50g gel. Verkrijgbaar per stuk of in dozen van 12.


image-229102-download_(36).jpg
ETIXX ENERGY SPORT BAR
LEMON/RASPBERRY/ORANGE
CHOCOLA
40G / 30G CARBS
2.99€/STUK 29.90€/DOOS
(12STUKS)
Energie sport reep die makkelijk mee kan genomen worden op de fiets voor de lange ritten. Deze bars geven een hongerstillend effect en leveren 30g koolhydraten per reep onder de vorm van snelle en trage suikers voor langdurige energie aanvoer. Aangeraden wordt om 1 à 2 repen te eten per uur, zeker boven de 2 uur inspanning, gecombineerd met 500ml isotone drank. Op die manier kan je het  maximum van 60-90g suikers per uur aanvoeren. Bestaat in de smaken Lemon, Orange, Raspberry, Chocola, Nougat, Marzipan en Natural Oat Sweet caramel. Verkrijgbaar per stuk of in dozen van 12. 


image-229102-download_(36).jpg
ETIXX RECOVERY SHAKE
FRAMBOOS-KIWI
CHOCOLA
1KG / 1.5KG
20 / 30 DOSISSEN
34.99€ / 44.99€
Recuperatie drank op basis van wei eiwitten en koolhydraten. De combinatie van beide geeft een snellere opname door het lichaam en dit vlak na de inspanning. Zorgt voor de aanvoer van essentiële BCAA aminozuren, waaronder het belangrijkste Leucine. Hierdoor zullen de spieren sneller herstellen na een sportprestatie. De koolhydraten zorgen dan weer voor het aanvullen van de energie reserves in de spieren. Door een recovery shake te drinken na elke zware of langdurige inspanning, zullen de spieren beter voorbereid zijn op een volgende belasting. Bevat ook elektrolyten zodat ook de vochtbalans wordt hersteld. Je lost 50g op in 500ml magere melk binnen het uur na de inspanning. Bestaat in de smaken Framboos-Kiwi en Chocola. Verkrijgbaar in potten van 1kg en 1.5kg, goed voor 20 of 30 bidons van 500ml. Bestaan nu ook in handige unidoses van 35g, om mee te nemen onderweg.

image-229102-download_(36).jpg
ETIXX BCAA
ORANGE-MANGO
300G
30 DOSISSEN
34.99€
Recuperatiedrank op basis van de drie belangrijkste aminozuren (Branched Chain Amino Acids of BCAA's) Leucine, Iso-Leucine en Valine, waaruit onze spiervezels zijn opgebouwd, met als allebelangrijkste Leucine. Heeft een spieropbouwend effect en versnelt herstel na spierschade, vooral na een zware training. Neem 10g poeder (bevat 3.5g Leucine) op een glas water van 250ml vlak voor en vlak na de inspanning. Bevat geen koolhydraten. Bestaat in de smaak Sinaas-Mango in verpakkingen van 300g. Goed voor 30 dossisen. 
image-230388-download_(42).jpg
ETIXX HIGH PROTEIN SHAKE
VANILLE/CHOCOLA
1KG 33 DOSISSEN
63.99€
Deze proteïneshake bevat hoofdzakelijk wei eiwitten, voor snel spierherstel na een lange of zware sportprestatie. Kan ook als tussenmaaltijd worden gebruikt om spiermassa en spierkracht te bevorderen. Hij bevat per dosis ongeveer 30g eiwitten, waarvan 3g Leucine, het belangrijkste BCAA aminozuur in onze spieren. Daarnaast is deze shake arm aan koolhydraten en dus uitermate geschikt voor sporters die krachttrainingen doen en die de calorie aanvoer willen/moeten beperken. Hij is ook geschikt om spierkracht op te bouwen na lange revalidatie of bij adolescenten die een verhoogde nood hebben tijdens de ontwikkeling van hun spieren. ​Verkrijgbaar in potten van 1kg in de smaken vanille en chocola.

image-229102-download_(36).jpg
ETIXX FULL TRAINING COMPLEX
VANILLE/CHOCOLA
1KG 20 DOSISSEN
46.99€
Deze proteïne/koolhydratenshake bevat vooral eiwitten uit wei of uit soya voor spieropbouw en spierherstel bij krachtsporten en explosieve sporten. Daarnaast bevat deze shake ook koolhydraten voor snelle energie aanvoer tijdens de training. Hij moet dan ook vlak voor de inspanning of tussendoor als bijmaaltijd worden gedronken in de opbouwfase. Door de combinatie van eiwitten en suikers worden beide beter door het lichaam opgenomen dan elk apart. Het verschil met een Recovery Shake ligt hem in de verhouding eiwitten/koolhydraten. Bij een Recovery Shake ligt de nadruk op de KH, bij een Full Training ligt de nadruk op de eiwitten. Bstaat in de smaken Vanille en Chocola in verpakkingen van 1kg, goed voor 20 dosissen.

image-229102-download_(36).jpg
ETIXX MAGNESIUM 2000 AA
CITROEN/TROPICAL
30 BRUISTABLETTEN
30 INSTANT STICKS
30 DOSISSEN
19.99€
Magnesium is zeer belangrijk voor de soepele samentrekking en ontspanning van de spieren. Het is ook een onmisbaar mineraal bij de energieproductie. Doordat het Mg gebonden is aan een aminozuur (glycine) wordt het sneller en vollediger opgenomen dan de oxide-vorm. Hierdoor worden darmkrampen en winderigheid vermeden. Door transpiratie verliest de sporter naast Natrium en Kalium ook Magnesium, dat dus moet aangevuld worden. Sticks met instant poeder lossen zo op in de mond zonder water en kunnen tijdens het lopen worden gebruikt, de bruistabletten kunnen aan de bidon met isotone drank worden toegevoegd, vooral bij warm weer, bij hevige transpireerders en bij lange inspanningen. Kan ook elke dag worden genomen, zonder training. Bestaat in 30 bruistabletten (Citroen smaak) of 30 sticks (Tropical smaak).
 
image-229102-download_(36).jpg
ETIXX 125 AA
30 / 90 CAPSULES
19.99€ / 43.99€
De ijzerbehoefte is groter bij sporters, vooral duursporters, omdat zij een efficiënt zuurstoftransport nodig hebben naar de spieren toe. Ijzer draagt bij tot de ontwikkeling van rode bloedcellen en hemoglobine, de transporteerders van zuurstof. Omdat het ijzer organisch gebonden is, wordt het volledig opgenomen in het bloed en is het tevens beschermd tegen oxidatie. Het wordt best ingenomen met Vit C (fruitsap) voor het ontbijt. Ook specifiek geschikt voor vrouwen en vegetariërs. Bestaat in dozen van 30 en 90 capsules.

image-229102-download_(36).jpg
ETIXX CARNITINE 1000
30 / 90 TABLETTEN
19.99€ / 44.99€
Carnitine is een aminozuur en wordt dus heel snel opgenomen. Het speelt een heel belangrijke rol in de omzetting van vetten naar energie in de spiercellen. Bij trage lange inspanningen verbrandt het lichaam vooral vetten en minder suikers. De energie omzetting vanuit vetten verloopt echter trager dan vanuit suikers en kan met dit supplement worden ondersteund. Het is dan ook uitermate geschikt bij LSD duurlopen en cardio training op de fiets. Men neemt 2 tabletten (2g carnitine) voor de inspanning. 
image-229102-download_(36).jpg
ETIXX BETA ALANINE
SLOW RELEASE
90 / 240 TABLETTEN
37.99€ / 79.99€
Bij hoge trainingsintensiteit en zware belasting verbranden onze spieren suikers meer en meer in afwezigheid van zuurstof (anaerobe verbranding) en ontstaat er melkzuur. Dit melkzuur is verantwoordelijk voor spierkrampen, die de sporter uiteindelijk kunnen dwingen om de training of wedstrijd te staken. Door training net onder dit zogenaamde omslagpunt, kan de sporter deze krampen langer uitstellen of zelf vermijden. Toch kan onze natuurlijke buffer slechts een beperkte hoeveelheid melkzuur neutraliseren. Beta-Alanine is een snel opneembaar aminozuur dat deze buffer helpt ondersteunen en uitbreiden, zodat het moment van de verzuring wordt uitgesteld. Omdat Beta-Alanine tintelingen kan veroorzaken, wordt het aangeboden in een vorm die traag vrijkomt (slow-relaease). Aangeraden wordt om 4 tabletten per dag in te nemen vanaf 4 tot 8 weken voor de geplande wedstrijd. Het effect blijft ook optimaal tot 3 weken na staken van de inname. Bestaat in verpakkingen van 90 en 240 tabletten.

image-229102-download_(36).jpg
ETIXX HMB 1000
60 TABLETTEN
27.99€
Hydroxymethylbutyraat (HMB) is de actieve vorm van Leucine (het belangrijkste BCAA) en is dus onontbeerlijk bij spierherstel en spieropbouw. Het wordt dan ook vooral bij krachtsporten genomen en wanneer de behoefte groter is, zoals na revalidatie en bij adolescenten in volle ontwikkeling. Bij krachtsporten wordt het vaak gecombineerd met Creatine. Men moet het continu nemen, ook zonder training, in een dosis van 3g (4 tabletten) per dag, gedurende enkele weken. Deze tabletvorm is ook handig voor sporters die geen poedervorm willen (High Protein Shake of BCAA powder) of die geen extra calorieën willen innemen, die wel in de Recovery Shake en Full Trainnig Shake zitten. Bestaat in 60 tabletten.
​​​​​​​

image-229102-download_(36).jpg
ETIXX CREATINE 3000
90/240 TABLETTEN
29.99€/62.99€
POEDER CREAPURE 300G
23.99€
Uiterst zuiver creatine poeder of tabletten voor explosieve sporten en duursporten. Langdurige inname van creatine zorgt voor een toename van spierkracht en spiervolume.  Is tevens ook aangewezen om revalidatie na spierletsel te bespoedigen. Aangeraden wordt om creatine gedurende 10-12 weken dagelijks in te nemen en dan een pauze van 4 weken in te lassen. Wordt kort na de inspanning genomen.